dilluns, 23 de març del 2009

AUTOAVALUACIÓ DE LA PAC 1.3 (MAPA CONCEPTUAL I CONCLUSIÓ PERSONAL)


CONCLUSIONS

SUSANA DURANGO

Respecte a l’elaboració de la pac m’agradaria dir que en un principi treballar amb els docs de gmail, els quals desconeixia, i realitzar mapes conceptuals amb el programa cmaptools em creava incertesa perquè eren conceptes i programes que mai abans havia emprat. Ara un cop he realitzat la pac amb la meva companya observo que són de gran utilitat. Entre totes dues i amb l’ajuda del mestre i els companys hem anat descobrint petites coses que ens han conduit a la realització d’una pac espero correcta. Fins i tot hem estat capaces de treballar amb un cmap compartit, tot i que ens resta molt per aprendre, de ben segur!

Val a dir que el mapa conceptual realitzat a l’avaluació inicial, ara em sembla massa senzill, i fins i tot no el considero un mapa conceptual, sinó un esquema molt planer. En aquest em va costar molt ser capaç d’establir relacions entre els conceptes. No imaginava que la combinació entre aquests conceptes comportés una relació recíproca. Jo el que vaig fer en el primer mapa fou una relació lineal entre els conceptes molt senzilla. Més aviat explicitant cada concepte que no interrelacionant-los. Ara un cop hem realitzat el debat i després de llegir i rellegir els conceptes de l’article i del mòdul 1, observo clarament que estem immersos en “una societat de la informació”. Mai abans m’havia parat a pensar que tot progrés es dóna en un context social específic. Realment havia reflexionat poc sobre les noves tecnologies – un món que encara ara desconec – i sobre la relació existent entre ciència, tecnologia, societat i educació. Observo que tant el mòdul com l’article ens manifesten que ciència, tecnologia i societat són factors essencials i protagonistes en aquesta societat del coneixement.

L’article crec que se centra més en el camp de la Psicologia i la influència que rep d’aquesta societat de la informació, en canvi, en el mòdul la influència recau més en l’Educació. En ell aprecio clarament com es relacionen i interactuen , com la tecnologia influeix a la societat, a la ciència i a l’educació; com la societat exigeix de la tecnologia, de la ciència i de l’educació; com la ciència fa avançar a la tecnologia, a la societat, a l’educació, i com l’educació impulsa a la societat, a la ciència , a la tecnologia,... Realment el módul m’ha servit perquè crec que t’intenta donar una base clara i concreta realitzant un recorregut molt adient per tal de conèixer millor aquest món de la tecnologia educativa.

En l’elaboració de la PAC m’ha agradat molt la comunicació existent amb els companys. Sempre que ha sorgit un dubte hi havia algú disposat a ajudar i donar un cop de mà. Cal dir que no sempre els debats i fòrums funcionen tan bé com en aquesta assignatura. La gent realment ha sentit empatia amb els companys i aquest ajut constant ha creat coneixement i ha facilitat l’avançament de tots plegats. L’intercanvi de preguntes i reflexions ha permès descobrir conceptes i eines que faciliten la feina. Realment les TIC són molt rellevants, així doncs, cal que siguin accessibles a tothom – presents també a les escoles – i que no creïn desigualtats entre la societat. Val a dir que el seu ús és un salt qualitatiu i quantitatiu. Així doncs, “la velocitat del canvi” (Julio Cabero) ens condueix a la necessitat d’un aprenentatge continu i significatiu alhora que hem d’assolir unes habilitats potser que no ens havíem plantejat prèviament- com ha estat el meu cas.

He de ser sincera i admetre que aquesta pac m'ha suposat moltíssimes hores i un gran esforç.

dimecres, 4 de març del 2009

NTICEDU - PAC 1.1. Pregunta 8



¿Has pensat en la possibilitat d’adaptar l’entorn de la UOC a les teves necessitats i les dels teus companys i professors (opció Personalitza)? Inclusió del missatge al qual es respon (el lector tindrà una idea del que origina i els detalls del teu missatge), número de missatges visualitzats en les bústies compartides (útil quan hi ha molta comunicació a algunes bústies), signatura de correu (per facilitar la comunicació i posar a un clic de distància altres mitjans de comunicació teus...?

Sincerament no. He de reconèixer que amb les noves tecnologies sóc autodidacta i no gaire bona. És a dir, segueixo la teoria “assaig i error”, però la desconeixença sovint, per no dir sempre, em condueix a error i per tant prefereixo deixar aquestes tasques a professionals que tenen un domini molt més exhaustiu i acurat que el meu – cosa no molt complicada d’aconseguir!!! -.

NTICEDU - Conclusions PAC 1.1

Quines són les primeres impressions que reps en realitzar aquesta primera activitat?

Considero que les TIC ens proporcionen un gran ajut a l’hora de dur a terme activitats d’ensenyament- aprenentatge captant més fàcilment l’atenció de l’alumnat, un requisit més complicat cada vegada a les aules, i podent mostrar així una realitat més propera. Sovint no fem servei d’elles per desconeixença o por a utilitzar-les i fer-ho erròniament- i jo em poso la primera! -. Val a dir, que aquesta desconeixença pot crear diferències cada vegada més greus en la nostra societat.

Crec que necessitem constantment canvis i avançar en molts i diferents aspectes, un d’ells és anar progressant en tecnologia, per tal de resoldre conflictes o ajudar a disminuir la problemàtica actual que vivim. Crec que la tecnologia és un fenòmen social, cada vegada més patent i que està lligat amb altres dimensions del nostre entorn (política, econòmica, moral,...). Sovint és senzill reflexionar al respecte i veure què és un "món " en el que ens hem d'endinsar, però a mi particularment em costa. La desconeixença és com un fre que no em deixa avançar.

PREGUNTA 9 PAC 1.1


PREGUNTA 11 PAC 1.1 - MAPA CONCEPTUAL -


CONCLUSIONS INICIALS PAC 1.1



He de ser sincera i expressar-vos que la meva impressió a l'hora de realitzar l'avaluació inicial fou de respecte. Reconeixo que ja abans de començar em feia certa "por" l’assignatura. La por és per no saber si estaré a l’alçada. He de reconèixer que no sóc molt amiga de les noves tecnologies, i els meus coneixements previs a la realització de l'assignatura són molt pocs. Ara que ja estic aquí i vaig intentant ensortir-me'n, prometo posar-hi totes les ganes i l’esforç, tot i que no sé si això serà prou. Ja es diu, amb l'esforç no n'hi ha prou, però cal esforç per aconseguir les fites! No vull semblar una persona pessimista perquè aquest no sol ser el meu tarannà, però sí sóc realista!! M'ho agafaré amb humor, crec que serà millor!